Sarajevo: Uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva

Sarajevska policija je uhapsila K.A. (1982.) osumnjičenog za krivična djela ubistvo i ubistvo u pokušaju. Pronađen je u kući koju koristi Lj.H. na području općine Ilidža. Izvršenim pretresom kuće, pronađena je i određena količina oružja i municije. 

Sumnjiči se da je 18. jula u Ugostiteljskom objektu ''El Paso'', ulica Orahovačka, općina Novi Grad Sarajevo pucao te tom prilikom teško ranio K.A. iz Sarajeva i T.S. iz Sarajeva, koja je 9. augusta preminula od zadobijenih povreda. 

Radeći na rasvjetljavanju tog djela, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS su u ponedjeljak izvršila pretres stana koji koristi S.A. (1978.), na području općine Vogošća, i tom prilikom oduzela lovačku pušku. 

U obavljenom intervjuu S.A. je izjavio da je oružje vlasništvo K.A., koji se nalazi u bjekstvu.

Taj dan je uhapšen zbog osnova sumnje da je pomogao izvršitelju poslije učinjenog krivičnog djela i prekršio je zakon o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. 

Također, nakon završene kriminalističke obrade, K.A. će u srijedu, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat nadležnom tužilaštvu, saopćeno je iz MUPKS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije