Sarajevo: U vozilu pronađena droga i pištolj marke Beretta

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U vozilu pronađena droga i pištolj marke Beretta

Dvije nepoznate osobe jučer su oko 07.45 sati u ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo, izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici Amko Comerc kojom prilikom su ukrali određenu sumu novca. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca. 

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI EMI 

Nepoznata osoba jučer je oko 18.15 sati u ulici Samira Ćatovića Kobre, općina Ilidža, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici Emi

Tom prilikom, uz prijetnju nožem, ukradena je određena suma novca. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

UHAPŠEN S.A. ZBOG KRAĐE 

Policijski službenici V PU jučer su oko 15,45 sati, uhapsili S.A. (1982) nastanjen u Ilijašu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa. 

O hapšenju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe. 

PRONALAZAK DROGE 

Policijski službenici I PU jučer su prilikom kontrole vozila, u ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, u putničkom motornom vozilu marke ''škoda felicia'' kojim je upravljao vozač S.T. iz Sarajeva pronašli tri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i pištolj marke ''beretta'' kalibra 7,65 milimetara sa okvirom bez municije. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i ZONDINOIM-a, S.T. (1993) je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

PRONAĐENA MARIHUANA I SPID 

Zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga policijski službenici IV PU jučer su oko 13.30 sati u ulici Hadželi, općina Hadžići, uhapsili B.S. (1988) rođen u Bijeljini, nastanjen u Sarajevu. 

Prilikom pretresa kod njega su pronađena dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuana i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid. 

O pronalasku droge je informisan tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšene osobe. 

UHAPŠEN M.E. ZBOG DROGE 

Policijski službenici II PU jučer su oko 22 sata u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, uhapsili M.E. (1977) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađeno devet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenog. 

STANJE U SAOBRAĆAJU 

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se ukupno 29 saobraćajnih nesreća, od toga 27 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena. 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača. 

Isključena je i jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije