Sarajevo: U tri dana 69 udesa, iz saobraćaja isključeno 57 pijanih vozača

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U tri dana 69 udesa, iz saobraćaja isključeno 57 pijanih vozača

Tokom posljednja tri dana u Kantonu Sarajevo (KS), dogodilo se čak 69 saobraćajnih nesreća, od toga su dvije bile s nastradalim osobama. Istovremeno, u ovom periodu iz saobraćaja je isključeno čak 57 pijanih vozača!

Prema jutrošnjem izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a, u protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 19 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom.

„Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrirana motorna vozila“, saopćeno je.

U jutarnjem izvještaju, u nedjelju, navodi se kako su u 24 sata zabilježeno 19 udesa, od toga 17 sa materijalnom štetom i dva s nastradalim osobama, kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđene:

„Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 31 vozač, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam lica prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam neregistriranih motornih vozila.“

Dodajmo još i da u jutarnjem izvještaju 5. marta stoji kako se u KS-u, u 24 sata, dogodila 31 saobraćajna nezgoda: „Sarajevo: U tri dana 69 saobraćajnih nesreća, iz saobraćaja isključeno 57 pijanih vozača! iz saobraćaja je isključeno devet vozača, osam lica prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistriranih motornih vozila.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije