Sarajevo: Razbojnici ukrali hranu i piće iz Mitropolije dabrobosanske

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Razbojnici ukrali hranu i piće iz Mitropolije dabrobosanske

U sjedište Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu provalila su dva lica i ukrala hranu i piće namijenjeno za proslavu Nikoljdana – krsne slave Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Nikolaja.

Sekretar Mitropolije dabrobosanske protođakon Mitar Tanasić izjavio je Srni da su kamere videonadzora snimile razbojnike koji su protekle noći u zgradu Mitropolije ušli provalivši glavna ulazna vrata iz Ulice Zelenih beretki.

Uhvaćen kradljivac bakrenih oluka sa zgrade Pravoslavne saborne crkve u Sarajevu

Prema njegovim riječima, oni su u vremenu od 2.15 do 3.05 časova ispreturali stvari u svečanim salonima, te ukrali hranu i piće u vrijednosti od više od 200 KM. Tanasić je saopštio da je policija, zahvaljujući snimcima sa videonadzora, identifikovala provalnike i već ih uhapsila.

Riječ je o licima koja su dvije noći uzastopno - između 9. i 10, te 10. i 11. decembra – otuđila bakarne oluke sa Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, u čijoj porti je i zgrada Mitropolije dabrobosanske.

Provalnici su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije