Sarajevo: Putnica (77) pala u autobusu gradskog prijevoza, zadobila teške tjelesne povrede

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Putnica (77) pala u autobusu gradskog prijevoza, zadobila teške tjelesne povrede
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija (na slici nije dpgađaj opisan u tekstu)

U Sarajevu je jučer, 25. januara, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena putnica autobusa gradskog prijevoza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je objavilo više detalja događaja, koji se zbio na kolovozu ulice Asima Ferhatovića, područje općine Centar Sarajevo.

"Prilikom pokretanja autobusa javnog gradskog prevoza kojim je upravljao K.H., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, došlo je do pada putnice u autobusu N.H., rođene 1947. godine, nastanjene u Sarajevu.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Nakon izlaska iz autobusa u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, 77-godišnjakinja se požalila na bolove, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da je imenovana zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, te je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržana na daljem liječenju", otkriva MUP.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije