Sarajevo: Privedeno pet osoba nakon masovne tuče i pucnjave

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Privedeno pet osoba nakon masovne tuče i pucnjave
Foto: Pixabay / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)
Jučer u popodnevnim satima sarajevska policija je privela pet osoba nakon masovne tuče i pucnjave koja se dogodila u Briješću.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, policija je oko 15 sati obaviještena da je na raskrsnici ulica Numan paše Ćuprilića i Abdulaha Bošnjaka došlo do tuče više osoba.

Utvrđeno je da su u tuči s jedne strane učestvovali H. A. (28), S. J. (27) i T. E. (32), te I. A. (22) i I. A. sa druge strane.

Također je utvrđeno i da je 22-godišnji B. A. pucao iz pištolja u zrak, te da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete od djelovanja vatrenog oružja.

Po nalogu dežurnog tužioca obavljen je uviđaj na mjestu okršaja.

Pripadnici treće PU oko 15.40 sati uhapsili su B. A. zbog izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije, te I. A. (22) zbog nanošenja lakše tjelesne povrede H. A.

Pola sata kasnije pronađen je i uhapšen H. A, a naknadno i S. J. i T. E. zbog nasilničkog ponašanja na štetu I. A, saopćili su iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije