Sarajevo: Potraga za odbjeglim vozačem plavog Megana

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Potraga za odbjeglim vozačem plavog Megana

Sarajevska policija pronašla je i pritvorila vozača plavog Megana koji se sumnjiči da je u petak automobilom udario pješaka Uzeira Hubanića u ulici Envera Šehovića, a  potom pobjegao s mjesta događaja. Zahvaljujući operativnom radu, policija je otkrila da je pomenuti automobil vozio Alen Doličan. On sesumnjiči da je počinio krivično djelo  protiv sigurnosti javnog prometa.

Podsjećamo, povrijeđeni Hubanić je nakon događaja pronađen kako leži na cesti te je odmah prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Međutim, samo nekoliko sati kasnije on je preminuo usljed težine povreda. 

Zahvaljujući radu Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj MUP-a KS-a, došlo se do saznanja da je navedenog dana došlo do saobraćajne nezgode, kada je putničko motorno vozilo marke “Renault Megane”, plave boje, nepoznatih registarskih oznaka, krećući se kolovozom ulice Envera Šehovića do broja 21, oborilo na cestu pješaka Hubanića iz Sarajeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije