Sarajevo: Policija uhapsila kradljivce PVC vrata (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija uhapsila kradljivce PVC vrata (FOTO)

Sarajevska policija je, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe 50 komada PVC vrata izvršene 11. septembra 2015. godine u stovarištu firme u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, privela tri osobe. 

Policijski službenici Treće PU su priveli I.I. (rođen 1989. godine u Sarajevu), B.E. (rođen 1975. godine u Goraždu) i A.E. (rođen 1975. godine u Konjicu), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ FBiH (teška krađa).  

U toku kriminalističke obrade navedena lica su u potpunosti priznala izvršenje opisanog krivičnog djela. 

Daljnjim operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli 23 komada otuđenih vrata, dok se za preostalim brojem otuđenih predmeta još uvijek traga. 

O svemu je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, a lica lišena slobode su predana u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se operativni rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije