Sarajevo: Pljačke, razbojništva, hapšenja...

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pljačke, razbojništva, hapšenja...
Arhiv / Ilustracija
Dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništvo nad maloljetnicom H.A. iz Sarajeva, u četvrtak 21. jula u 13.00 sati u ulici Mis Irbina, općina Centar Sarajevo.

Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem od maloljetnice H.A. otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rješavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo u poslovnici "Deny Prom"

U četvrtak u 21.05 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u poslovnici "Deny Prom". Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Č.A. lišen slobode na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu

Policijski službenici Druge Policijske uprave (II PU) su u četvrtak u 12.30 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, pronašli i lišili slobode Z.F., rođenog 1974. godine, nastanjenog u Sarajevu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 15.25 sati, Z.F. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

KS - Za 24 sata 28 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama. Dvije osobesu teže povrijeđene, a 10 ih je lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, 13 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 10 neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije