Sarajevo: Pijani mladić tukao radnike Hitne pomoći

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pijani mladić tukao radnike Hitne pomoći
Avaz / Ilustracija
U sarajevskoj Hitnoj pomoći ovog vikenda došlo je do incidenta u kojem je, nažalost, dvoje radnika ove ustanove završilo s povredama.

Kako se doznaje, povrijeđeni su doktorica Behka D. i portir Naim R. Drama je počela ujutro u subotu, oko pola četiri, kada su radnici Hitne pomoći začuli škripu kočnica ispred ulaznih vrata.

Izletjevši vani, zaposlenici su ugledali vozilo u kojem su se nalazili 25-godišnji P. S. i 24-godišnja P. E.  te još neke djevojke. U vidno pijanom stanju, P. E. je vikala, urlala te je P. S., koji je, također, bio pijan, ugurao u ambulantu na pregled.

Uznemirena djevojka nastavila je s neprimjerenim ponašanjem te je izletjela iz ambulante u pravcu njihovog vozila. Agresivni mladić ponovo je nasilu ušao u ambulantu, a u naletu bijesa nasrnuo je na doktoricu Durak. Portir je, želeći zaštititi i odbraniti doktoricu, stao ispred nje, a pijani mladić udario ga je u ruku. Tu se haos nije zaustavio te je nasilni 25-godišnjak nastavio divljati u ambulanti. Polupao je računare, interfon, stolove i telefone.

Da bi prekinuli divljanje pijanog para, neko od radnika pozvao je policiju, piše Avaz. Policajci Policijske uprave Novo Sarajevo odmah po pozivu stigli su u Hitnu, gdje su savladali i priveli nasilnički par. Napadnuta doktorica Durak, srećom, završila je samo s lakšim povredama, dok je portiru povrijeđen zglob šake. Njemu je stavljena longeta na ruku. Direktorica ove ustanove Sena Softić-Taljanović, zgrožena ponašanjem mladog para, uznemireno je govorila o ovom događaju.

„Zaposlenici su me obavijestili o napadu koji su doživjeli. Portir me pozvao i rekao da ide na bolovanje, dok je doktorica nastavila s radom. Kada portir skine longetu, vidjet ćemo ima li lom i treba li stavljati gips. Rekla sam im da se mogu slobodno odmoriti i psihički i fizički koliko žele jer su to jutro svi doživjeli veliki šok. Rekla sam im da je najvažnije da niko nije nastradao niti je teže povrijeđen, a sve što je slomljeno i uništeno popravit će se i nadoknaditi. Zaposlenici su dali izjave u policiji. Moram naglasiti da sam zgrožena ponašanjem tog mladog para jer je naš jedini i osnovni cilj da pomognemo ljudima. Naša je misija humana i ne vidim nijedan razlog zašto bi se neko trebao ovako ponašati prema mojim zaposlenicima“, kazala je jučer Softić-Taljanović.

Direktorica je naglasila da se veoma potresla zbog napada. Privedeni mladić i djevojka sumnjiče se za nasilničko ponašanje i, nakon izvršene kriminalističke obrade u policiji, pušteni su na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije