Sarajevo: Otac sjekirom razvalio vrata kako bi spasio kćer

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Otac sjekirom razvalio vrata kako bi spasio kćer

Dvadesetogodišnja Nejra Mehmedović u petak se oko 18 sati onesvijestila u kupatilu stana u ulici Hulusina na broju 3, u sarajevskom naselju Bistrik. 

Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici obavili uviđaj zajedno s vještakom protivpožarne zaštite i ekipom poduzeća “Sarajevogas”, djevojka se onesvijestila, najvjerovatnije, uslijed trovanja ugljenmonoksidom, piše Dnevni avaz

Saznajemo da je djevojka ušla u kupatilo da se okupa i zaključala je vrata. Cijela porodica u tom trenutku bila je u stanu. Djevojka je ubrzo počela dozivati roditelje. Vikala je da se guši i da nema zraka. Nije uspjela ni doći do vrata kupatila i otključati ih kad je izgubila svijest. Otac Ismet je bio prinuđen sjekirom razvaliti vrata.

"U kući smo bili moj suprug, Nejra, druge dvije kćerke i ja. Nejra je samo viknula: 'Mama, gušim se!' Nakon toga je više nisam čula. Najednom je nešto lupilo. Zamislite taj prizor kada ugledate kćerku na podu kako nepomično leži sva mokra. Pozvali smo komšije da nam pomognu. Neko od njih je, najvjerovatnije, pozvao Hitnu i policiju", ispričala je majka Senija. 

Nejra je u pratnji oca Ismeta vozilom Hitne pomoći odmah prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Majka Senija je rekla da je Nejra dobro i da će, najvjerovatnije, u ponedjeljak izaći iz bolnice. 

"Komunikativna je, hoda, jede normalno i smije se. Požalila mi se na bolove u glavi, ali u suštini se dobro osjeća", dodala je majka Senija, koja nam je pokazala plinski bojler u njihovom kupatilu. 

Prema riječima Milana Stevića, operativnog rukovodioca “Sarajevogasa”, iz dispečerskog centra stigla je dojava da se u ulici Hulusina desilo gušenje, odnosno trovanje djevojke ugljenmonoksidom. 

"Moja ekipa je stigla na mjesto događaja. Ulaz plina za taj stan odmah je zatvoren. Policija je već bila tu. Dobili smo informacije šta se dogodilo", izjavio je Stević. On je pojasnio da je dežurna ekipa “Sarajevogasa” provela ispitivanje, odnosno mjerenje plina, i utvrdila da nije bilo ispuštanja dimnih plinova te da su instalacije uredu. 

"S obzirom na to da se u kupatilu nalazi plinski dimnjačni bojler, vrata moraju imati rešetke odnosno otvore da bi osoba koja je unutra imala zraka, a naročito ako je u pitanju manje kupatilo. Ne možemo ništa unaprijed govoriti. Policija je obavila uviđaj uz prisustvo sudskog vještaka protivpožarne zaštite koji će preuzeti daljnje istraživanje i tek kasnije će se moći znati tačan uzrok. Analiza krvi djevojke najbolje će pokazati je li došlo do curenja plina. U datom momentu nije bilo curenja. U svakom slučaju, plin je zatvoren", rekao je Stević. 

Sarajlije se još sjećaju tragedije u naselju Dobrinja kada je uslijed trovanja ugljenmonoksidom u kupatilu umrla H. B. (13), učenica sedmog razreda Osnovne škole “Skender Kulenović”. Djevojčica se u popodnevnim satima otišla tuširati jer se htjela spremiti za doček Nove godine kada je preminula.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije