Sarajevo: Određen pritvor Albancu koji je vozilom udario dječaka (14) i pobjegao

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Određen pritvor Albancu koji je vozilom udario dječaka (14) i pobjegao
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Na prijedlog postupajućeg tužioca, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Albanije Sebastijanu Lasko zbog krivičnog djela nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog", potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je ranije Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljaninu Albanije.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Istovremeno, zbog pravilnog i potpunog informiranja javnosti a vezano za događaj od 10. februara 2024. godine i pogrešno prezentiranih činjenica u kojima je navedeno da je 'o svemu' upoznat dežurni tužilac, informiramo javnost da na osnovu okolnosti svakog konkretnog slučaja tužilac vrši kvalifikaciju djela i postupa na osnovu dostavljenih informacija i utvrđenih činjenica od policijskih službenika koji su na terenu. U konkretnom slučaju, radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, nakon dodatnih provjera policijskih službenika MUP-a KS, dostavljanja potpune i sveobuhvatne informacije, kvalificiran je događaj u kojem je utvrđeno postojanje krivičnog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi", saopćili su ranije iz Tužilaštva KS, nakon što je u medije procurila informacija da je osumnjičeni prvo samo prekršajno sankcionisan za nesreće.

Osumnjičeni Lasko je 10. februara oko 21.30 sati, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, vozilom oborio pješaka (maloljetnika), nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Pješak, 14-godišnjak, prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije