Sarajevo: Nepoznati napadači nanijeli teške povrede strancu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nepoznati napadači nanijeli teške povrede strancu

Sinoć, oko 21.30, u sarajevskom naselju Stup napadnut je strani 23-godišnji student koji je u našu zemlju tek stigao iz Jordana.

Napala su ga četvorica nepoznatih mladića, a student je trenutno u bolnici – ima frakturu vilice i morat će biti operiran.

O incidentu nas je obavijestila čitateljica portala Radiosarajevo.ba (podaci poznati Redakciji), a mi njeno pismo objavljujemo u cijelosti:

„Naime, sinoć u 21.30, prijatelj mog supruga (porijeklom iz Jordana) je krenuo kod nas.

Ispred naše zgrade sjedila su četvorica mladića za koje je on mislio da su komšije, koji inače običavaju tu sjediti, te ih je pozdravio na šta mu je jedan odmah tražio telefon. Nakon što mu je naš prijatelj odgovorio da nema kredita, odmah ga je jedan 'zaskočio' te udario u glavu.

Poslije tog udarca, momak se skoro onesvijestio te je pao na zemlju, a druga dvojica su 'priskočila' i nastavila ga udarati nogama. Četvrti je samo stajao i gledao. Pri padu su našem prijatelju ispale cigarete i novac koji su oni uzeli, a u međuvremenu se prema ulazu približavala žena s bebom, pa su pobjegli.

Kada je uspio da nam pozvoni i kada smo sišli, odmah smo pozvali policiju koja je došla nakon nekih 20-ak minuta. S obzirom na to da su došla dva vozila, jedni su uzimali izjavu, a drugi su odmah otišli tražiti gore pomenutu četvorku jer su (kao odavno) poznati policiji i ovo je njihov regularni 'posao'. Također su nam rekli da oni planirano ciljaju i napadaju strance.

Moram Vam reći da ja živim na Stupu, ulaz u zgradu nije zavučen već baš osvijetljen i okrenut prema ulici; u vrijeme napada sve radnje su radile, nije bilo ni kasno pa da nema ljudi...

Momak koji je napadnut se zove Basil Zahran, došao je u Bosnu da studira i tek treba upisati prvu godinu, njemu su 23 godine.

Slomljena mu je vilica i sada leži u bolnici gdje mu je odmah rečeno da će liječenje koje uključuje i operaciju koštati preko 3000 KM.“

U Operativnom centru Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo nisu imali zabilješke o ovom incidentu. To ne znači da se nije desio, rekao nam je dežurni, već da će informacije pristići tokom jutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije