Sarajevo: Nakon otimanja mobitela, razbojnik uhapšen

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nakon otimanja mobitela, razbojnik uhapšen

Policijski službenici Prve policijske uprave jučer oko 9.30 sati uhapsili su osobu inicijala A. A., rođenu 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289. i 371. KZFBiH (razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija).

On je u proteklom periodu izvršio krivično djelo razbojništva nad P. A. iz Sarajeva i od istog otuđio mobilni telefon koji je kod A. A. pronađen i oduzet.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu obavljen je pretres stana koji koristi A. A. u ulici Hadžiidrizova, općina Centar Sarajevo. Tom prilikom pronađena je i oduzeta jedna automatska puška bez municije i predmeti koji najvjerovatnije potječu iz krivičnog djela. 

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a nakon završene kriminalističke obrade isti će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnom tužilaštvu na dalji postupak, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije