Sarajevo: Maloljetnik pokušao opljačkati banku!

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Maloljetnik pokušao opljačkati banku!
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Pljačka banke u Hrasnom

U Sarajevu se jučer, malo prije podneva, u naselju Hrasno dogodio pokušaj pljačke Raiffeisen banke.

Detalji pokušaja pljačke banke: Kriminalac ušao s lažnim oružjem i zatražio novac

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je stiglo saopćenje u kojem se opisuju detalji ovog zločina u pokušaju. Saznali smo tako da je razbojnik u glavnoj ulozi bio - maloljetnik iz Sarajeva...

"Dana 14. januara 2020.godine u 11,25 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode maloljetno lice, rođeno 2002. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo u pokušaju", navode iz MUP-a.

Maloljetnik je tako jučer naoružan pištoljem, ušetao u banku, zatražio novac, no zaustavili su ga zaštitari koji su ga i zadržali do dolaska policijskih službenika.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a mldb. lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licem", navodi se u saopćenju MUP-a.

Iz policije ne navode detalje kao što je - otkud maloljetniku pištolj?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije