Sarajevo: Kod Edina Hodžića pronađena marihuana i arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Kod Edina Hodžića pronađena marihuana i arsenal oružja

Dvadesetogodišnji Edin Hodžić iz Sarajeva uhapšen je nakon što je u njegovoj kući u ulici Krivoglavci, općina Vogošća, pronađen arsenal oružja kao i jedan paketić marihuane.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje u MUP-u Kantona Sarajevo, pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a tom prilikom je pronađena automatska puška s bodežom i drvenim kundakom - “kalašnjikov”, s tri okvira, automatska puška “M-56” s okvirom, ručna bomba tzv. “kašikara”, devet patrona za lovačku municiju, 386 puščanih i pištoljskih metaka različitog kalibra, pribor za čišćenje vatrenog oružja i jedan paketić s materijom koja asocira na drogu "marihuanu".

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela  - nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droga, Hodžić je predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije