Sarajevo: Dario Delibašić ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Dario Delibašić ostaje u pritvoru još dva mjeseca
Foto: Dženan Kriještorac / Delibašić predat Tužilaštvu KS

Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku o produženju pritvora Dariju Delibašiću za još dva mjeseca, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dario Delibašić predat u Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Šverc kokaina: Dario Delibašić u Italiji je u odsustvu osuđen na 6 godina zatvora
Slavica Delibašić: Uvjerena sam da Dario nije kriv i to će se dokazati

Predložen jednomjesečni pritvor za Darija Delibašića

Kantonalno Tužilaštvo jutros je zatražilo produženje pritvora osumnjičenom Dariju Delibašiću zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke, te zbog toga što je 2013. godine u Sloveniji u općinskom sudu u Kopru Delibašić osumnjičen za krivično djelo.

Sarajevsko tužilaštvo na teret mu stavlja krivično djelo razbojništva i otmice.

Dario Delibašić danas na sudu u Sarajevu: Uništavaju me, satanizuju!

Zlatko Ibrišimović, branilac osumnjičenog Delibašića, kazao je danas da ne postoji osnov za produženje pritvora njegovom branjeniku jer je on priznao da je iznajmio nekretninu i vozilo. 

Delibašić predat Tužilaštvu KS - undefined

Foto: Dženan Kriještorac: Delibašić predat Tužilaštvu KS

Osumnjičeni Delibašić je potvrdio na saslušanju da je on iznajmio automobil i kuću ali da nije znao da će iznajmljeni predmeti biti korišteni za činjenje krivično djela koje mu se stavlja na teret.

 

Delibašić se tereti da je iznajmio kuću i vozilo osobama iz Crne Gore i jednom državljaninu Srbije, koji su izveli otmicu vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu.

Podsjećamo, Tamer K. je pripadnicima SIPA prijavio da je otet 17. aprila u ilidžanskom naselju Pejton.

Dok se vozio u Golfu 6, rekao je da su ga s tri vozila preseli nepoznati razbojnici sa automatskim puškama i pištoljima. Potom su ga izvukli iz vozila, svezali i stavili mu fantomku na glavu, te ga odvezli na nepoznatu lokaciju. Rekao je da su ga držali cijelu noć, tukli i prijetili smrću i njemu i njegovoj porodici. Rekao je još da su mu najprije tražili 500.000 eura, uz naredbu da im narednog dana donese još 200.000 eura.

Sutradan ga je, kako je naveo, jedan od otmičara izbacio na Otoci i ostavio. Vozilo mu nije vraćeno, a otmičari su od njegovog oca tražili gotovo milion KM. Navodno, organizator grupe otmičara ima državljanstvo Srbije i BiH i trenutno je u bijegu.

Također se moglo čuti da je Dario Delibašić tokom saslušanja u Tužilaštvu navodno rekao da je samo htio pomoći prijateljima iz Srbije koji su došli u Sarajevo. Kazao je da su ga oni zamolili da im da ključeve od kuće u naselju Otes i posudi vozilo, te da nije znao da planiraju otmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije