Sarajevo: Četverogodišnji dječak udavljen, povrijeđena i njegova godinu starija sestra

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Četverogodišnji dječak udavljen, povrijeđena i njegova godinu starija sestra

Četverogodišnji dječak koji je ubijen jučer u sarajevskom naselju Hadžići udavljen je, a u istom domaćinstvu povrijeđena je i godinu starija djevojčica. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, sarajevska policija uhapsila je četiri osobe, porodicu ubijenog djeteta: majku L.E. (25), dedu L.E. (57), nanu L.M. (62) i dajdžu L.K. (32), svi iz Foče.

Sarajevo: Ubijeno četverogodišnje dijete

Danas je policija u Zenici pronašla i uhapsila i Saliha Arnautovića, muškarca koji je živio sa majkom ubijenog dječaka i povrijeđene djevojčice. I njemu se, kao i ostalima stavlja na teret da je počinio krivično djelo ubistva. Nezvanično saznajemo da je brata i sestru već duži vremenski period maltretirala cijela porodica.

Kako smo saznali u Federalnoj upravi policije, policiji je slučaj prijavljen kada je dječak dovezen mrtav u Dom zdravlja Hadžići, s vidnim povredama po tijelu. 

L.E., koji je dovezao beživotno tijelo djeteta izjavio je policijskim službenicima da živi u porodičnom domaćinstvu sa suprugom L.M., sinom L.K., kćerkom L.E. i njeno dvoje djece, te da je u kući zatekao četverogodišnje dijete bez vidnih znakova života i da mu je pokušao pružiti prvu pomoć, a zatim ga dovezao u Dom zdravlja “Hadžići”.

U kući koju koristi L.E., ulica Garovci, općina Hadžići, uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke, gdje je i konstatirao da je smrt najvjerovatnije nastupila nasilno - davljenjem. 

U pomenutom domaćinstvu se nalazila i petogodišnja djevojčica, kćerka L.E., koja je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, radi preventivnog ljekarskog pregleda, a Centar za socijalni rad se uključio u rad, te preuzeo dalju brigu o djetetu.  

Uhapšeni se saslušavaju u policijskim prostorijama, a nastavlja se i rad na rješavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku još jedne osobe koja se može dovesti u vezu s ovim ubistvom, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije