Sarajevo, BKC: Napad nožem na zaštitare, jedan životno ugrožen

Radiosarajevo.ba
Sarajevo, BKC: Napad nožem na zaštitare, jedan životno ugrožen

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu jučer pola sata poslije ponoći, naočigled mnogobrojnih posjetilaca, 36-godišnji K. M. nožem je izbo zaštitare Ibru Š. (31) i Malika H. (30) koji su osiguravali ovaj objekt tokom proslave Nove godine.

Policija je uhapsila 36-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, a povrijeđeni zaštitari su prevezeni u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što je završena kriminalistička obrada nad njim, uhapšeni K. M. predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Nakon što ga postupajući tužilac sasluša, odlučit će se o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete protiv njega i hoće li biti predložen pritvor.

Ibro Š. je, kako je za Avaz kazala Selma Mulić, portparol KCUS-a, uboden u vrat, desnu stranu grudnog koša i desnu šaku te je po prijemu u bolnicu odmah operiran i smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, a njegovo stanje je izuzetno teško.

Malik H. je zadobio jednu ubodnu ranu u području lijevog pazuha i dvije ubodne rane stomaka te je i on operiran po prijemu u bolnicu i smješten na Kliniku za abdominalnu hirurgiju i priključen na aparate.  Ipak, za razliku od kolege, Haseta je stabilnih vitalnih parametara, komunikativan je i svjestan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije