Sarajevo: Aktivirana eksplozivna naprava, jedna osoba povrijeđena

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Aktivirana eksplozivna naprava, jedna osoba povrijeđena

Jedna osoba lakše je ozlijeđena usljed eksplozije ispred ugostiteljskog objekta u ulici Rakovička cesta br. 259 u općini Ilidža.

Policija je jutros oko 4.15 sati obaviještena da je zasad nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu.

Ozlijeđen je S. H. iz Hadžića, rođen 1995. godine. Na dva parkirana vozila u blizini, kao i na kući vlasnika D. A., pričinjena je materijalna šteta.

Obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva, koji je rukovodio uviđajem.

Policija traga za počiniocem.

Razbojništva u prodavnicama

Upadi razbojnika u prodavnice u Sarajevu, prijetnje hladnim i vatrenim oružjem prodavačicama i krađa pazara, česta su pojava.

U današnjem izvještaju kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova o krivičnim djelima počinjenim prethodnog dana, zabilježeno je da je jedna od prodavačica zadobila lakše ozljede usljed fizičkog napada provalnika. To se desilo u subotu oko 7.55 sati, kada su dva muškarca upala u prodavnicu u ulici Džemala Bijedića br. 10 u općini Novo Sarajevo, prijetili pištoljem i pesnicama i ukrali novac.

Ozlijeđenoj radnici kasnije je ukazana ljekarska pomoć u bolnici.

Obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva, policija je izvršila uviđaj i traga za napadačima, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije