Saobraćajna nesreća u centru Sarajeva: Teško povrijeđena 43-godišnjakinja na električnom romobilu

5
Radiosarajevo.ba
Saobraćajna nesreća u centru Sarajeva: Teško povrijeđena 43-godišnjakinja na električnom romobilu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U Sarajevu je jučer, 3. septembra, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena 43-godišnjakinja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je objavilo više detalja o ovoj nesreći.

Kako su naveli, 3. septembra 2023. godine u 20.30 sati, obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da se u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, zbog ukazivanja ljekarske pomoći  obratila Dž.R., rođena 1980. godine, nastanjena u Sarajevu, a koja je izjavila da je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prethodnog dana u 15,45 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Kranjčevićeva i Tešanjska, općina Centar Sarajevo.

Završen deseti Festival dječije umjetnosti, dodjeljene mnoge nagrade

Završen deseti Festival dječije umjetnosti, dodjeljene mnoge nagrade

Tom prilikom ljekar je konstatovao da je 43-godišnjakinja zadobila teške tjelesne povrede /fraktura palca/, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

"Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ove saobraćajne nezgode, policijski službenici su došli do saznanja da je na navedenom lokalitetu došlo do udara i obaranja na kolovoz Dž.R. koja se prevozila električnim romobilom, od strane teretnog motornog vozila "VW UP", kojim je upravljao H.M., rođen 1982. godine, nastanjen u Sarajevu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", istakli su iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije