Samo u BiH: Krao struju za uzgoj droge, jedan od optuženih sklopio sporazum sa tužilaštvom

0
Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Krao struju za uzgoj droge, jedan od optuženih sklopio sporazum sa tužilaštvom
Foto: FUP / Laboratorija / Ilustracija

Miroslav Majstorac (44) iz Bosanske Gradiške koji je optužen da je zajedno sa Sašom Trnjaninom (44) uzgojio 62 kilograma marihuane priznao je krivicu i pristao da bude osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Sporazum je prihvatilo Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, a presuda će biti izrečena u petak. U ovom slučaju razdvojen je postupak protiv Trnjanina, a također u toku su pregovori i u vezi s njegovim zaključenjem sporazuma.

Dvojac se tereti za neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Trnjanina osim toga terete i za krađu električne energije jer je laboratoriju u kojoj su proizvodili drogu nelegalno priključio na električnu mrežu.

Navodi se da je tako neovlašteno potrošio 22.127 kilovat sati električne energije te oštetio preduzeće "Elektrokrajina" za 4.151 KM.

Prema optužnici Trnjanin i Majstorac su od početka februara do 8. maja ove godine neovlašteno uzgajali indijsku konoplju i proizvodili marihuanu.

Kako se navodi oni su laboratoriju za uzgoj droge instalirali u pomoćnom objektu pored porodične kuće Trnjanina u mjestu Bok Jankovac kod Bosanske Gradiške.

Kako je tada saopćeno iz policije, vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 250.000 KM, a operativni podaci ukazuju da je droga bila namijenjena za krijumčarenje na područje Evropske unije, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije