Sa lažnom ličnom posudio mercedes u humanitarne svrhe, pa ga prodao

Fena
Sa lažnom ličnom posudio mercedes u humanitarne svrhe, pa ga prodao
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka zatražio je pritvor za Aleksandra Stojkića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i prevare.

Osumnjičeni je u proteklom periodu, zajedno s još četiri osobe, falsificirao lična dokumenta (ličnu kartu, vozačku dozvolu) u namjeri da izvrši krivično djelo, te su lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog R. D. iz Banje Luke da im preda kombi vozilo “mercedes viano”, navodno, za potrebe prijevoza u humanitarne svrhe.

Nakon preuzimanja, Stojkić (1989), nastanjen u Zvorniku, je vozilo predao saizvršiocima koji su ga prodali u Republici Srbiji, saopćeno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na saučesnike.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije