'Roditeljima iz pakla' koji su pokušali zapaliti kćer dosuđene kazne

Radiosarajevo.ba
'Roditeljima iz pakla' koji su pokušali zapaliti kćer dosuđene kazne
/ Obiteljske fotografije; Slobodna Dalmacija
“Sada mi je žao što sam te rodila. Da sam znala da budeš takva trebala sam te ubiti dok još nisi znala za se”.

Tako je svojoj kćeri govorila majka Ivanka Tisanić, koja je za pokušaj ubistva osuđena na tri i pol godine zatvora. 

Njen suprug Zdravko, za isti je slučaj dobio sedam godina. 

Događaj koji je školrao HJrvatsku desio se u januaru 2014, kada su Tisanići svoju kćer Mariju zalili benzinom i pokušali je zapaliti. 

U petak im je na Županijskom sudu izrečena nepravomoćna presuda. Veća kazna "ocu iz pakla" Zdravku Tisaniću izrečena je jer je, osim kćeri, benzinom zalio i dvojicu muškaraca, Marija Havrinu Gorenca i Ivicu Bolkovca, koji su nesretnoj djevojci pritekli u pomoć.

Sud je istodobno zaključio da majka nije sudjelovala u pokušaju ubojstva dvojice pomagača, nego samo svoje kćeri pa je dobila manju kaznu koja je dodatno umanjena i zbog njezine neuračunljivosti u vrijeme zločina.

Nezapamćen zločin dogodio se u januaru 2014. u Zagrebu, kada su supružnici, s kanistrom benzina, došli iz Bjelovara kako bi zapalili svoju kćer s kojom se duže vrijeme nisu slagali.

Prema presudi, do sukoba roditelja i kćeri došlo je nakon višegodišnjih narušenih odnosa. Najprije su joj, navodno, prigovarali što se nije osamostalila, a kad se odselila u Zagreb i zaposlila u pekari, roditeljima nije odgovaralo što nije zaradila za stan i automobil.

Problematične odnose najbolje opisuje rečenica iz pisma uvrštenog u sudski spis u kojoj je majka kćeri poručila: “Sada mi je žao što sam te rodila. Da sam znala da budeš takva trebala sam te ubiti dok još nisi znala za se”.

Kako bi se obraćunali s kćeri koja ih je navodno zanemarila i odbacila, roditelji su je kobnog dana najprije čekali ispred radnog mjesta, a potom i kod kuće gdje je bila podstanarka.

Kada su je ugledali, majka ju je zgrabila za kosu i nasilno dovukla u dvorište, dok ju je otac zalio benzinom i kresnuo upaljačem kako bi je zaopalio. Kada su joj dvojica muškaraca priskočila upomoć Zdravko je i njih zalio benzinom, piše Slobodna dalmacija.

Tragičan ishod spriječilo je samo to što plamen iz upaljača nije zahvatio benzinske pare koje su isparavale s njihovih tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije