Na parkingu natovarili automobil na šlep-vozilo i pokušali ga ukrasti

Radiosarajevo.ba
Na parkingu natovarili automobil na šlep-vozilo i pokušali ga ukrasti
/ Ilustracija / Foto: ocdn.eu
U utorak, 14. februara, u službene prostorije III PU pristupio je Č.S. iz Sarajeva i prijavio da su istog dana u vremenskom periodu od 20.00 do 21.30 sati, NN lica ili više njih izvršila krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila.

Riječ je o vozilu marke Nissan, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 23.15 sati, policijski službenici III PU su u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli parkirano šlep-vozilo na čijem se tovarnom dijelu nalazilo otuđeno motorno vozilo.

Pored vozila su se nalazila dva NN lica, koja su se pokušala udaljiti, u čemu su ih spriječili policijski službenici.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o Č.N., rođen 1994.godine u Sarajevu i L.S., rođen 1964.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu, Č.N. i L.S. su uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Specijalno vozilo s otuđenim vozilom prevezeno je na parking prostor ispred III PU. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije