Rasvijetljena krađa u Bijeljini: Iz kuće odnio marke, dolare i - pištolj

0
Radiosarajevo.ba
Rasvijetljena krađa u Bijeljini: Iz kuće odnio marke, dolare i - pištolj
Foto: PU Bijeljina / Ukraden novac

Bijeljinska policija uhapsila je M. H. (28) iz Lopara, koji je poznat od ranije po krađama.

Sumnjiči se da je provalio u porodičnu kuću odakle je ukrao veću količinu novca, potvrđeno je Nezavisnim.

Isti medij nezvanično saznaje da je on ukrao 6.000 KM maraka, 5.000 dolara (više od 9.000 KM), a na meti lopova našle su i druge valute. Ukrao je i pištolj za koji je vlasnik imao dozvolu.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Iz Policijske uprave Bijeljina kazali su da su policajci u srijedu, 20. decembra, uhapsili M. H. zbog sumnje da je u utorak izvršio krivično djelo teška krađa na štetu osobe u mjestu Koraj.

"Krivično djelo izvršio je nasilnim ulaskom u porodičnu kuću oštećenog odakle je otuđio određenu količinu novaca, kao i druge predmete. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a pod nadzorom nadležnog tužilaštva, izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi M. H. u mjestu Koraj, općina Lopare. Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, kao i predmeti koji su služili za izvršenje krivičnog djela teška krađa", kazali su iz PU Bijeljine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije