Rasvijetljena krađa u Banjoj Luci: Iz prostorija političke stranke ukrao laptope

0
Radiosarajevo.ba
Rasvijetljena krađa u Banjoj Luci: Iz prostorija političke stranke ukrao laptope
Foto: MUP RS / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka izvršili su kriminalističku obradu nad M. LJ. iz Banja Luke, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa i S. P. iz Laktaša zbog sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.

M. Lj. se sumnjiči da je 22. aprila, upotrebom fizičke snage ili podesnog alata djelovalo na ulazna vrata prostorija jedne političke stranke u Banjoj Luci, nakon čega je ušao u unutrašnjost, gdje je pronašao i ukrao tri laptopa, novac i ključ od vozila.

Nakon toga, M. Lj. je otuđene laptope dao na prodaju S. P., koji je, iako je znao da su laptopi otuđeni, iste prodao trećoj osobi.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Tokom kriminalističke obrade, ukradeni laptopi su pronađeni i privremeno uz potvrdu oduzeti.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policajcima da se protiv M. Lj. i S. P. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima", saopćeno je iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije