Raspisana Interpolova potjernica za biznismenom iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Raspisana Interpolova potjernica za biznismenom iz BiH
Interpol / Raspisana potjernica

Međunarodna policijska agencije Interpol objavila je po zahtjevu bh. pravosuđa crvenu Interpolovu potjernicu za biznismenom iz Gornjeg Vakufa Antom Sičajom.

Potjernica je raspisana jer je optuženi i osuđeni Sičaja za neovlašteni promet opojnih droga nedostupan organima gonjena.

Radi se o biznismenu iz Gornjeg Vakufa koji je uhapšen početkom prošle godine po naredbi Tužilaštva BiH

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

"Oduzeta opojna droga marihuana-'skunk', u količini od oko 312 kilograma, bit će uništena u zakonskoj proceduri, a oduzeta je i nezakonita imovinska korist pronađena kod optuženog u iznosu od oko 4.500 KM, u valutama kuna i euro.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela", navedeno je tada u saopćenju Tužilaštva BiH.

Ante Sičaja je uhapšen početkom 2020. godine, u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Tada je u objektima i prostorijama preduzeća čiji je vlasik pronađena i zaplijenjena opojna droga.

On je bio u zatvoru do aprila prošle godine, ali je ga je pustio Sud BiH na slobodu.

Međutim, kako se nije javljao na pozive nadležnih organa, zbog sumnje da je napustio državu, za Sičajom je raspisana međunarodna potjernica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije