Ranjene u pucnjavi u Nedžarićima na KCUS-u čuva policija

Radiosarajevo.ba
Ranjene u pucnjavi u Nedžarićima na KCUS-u čuva policija

U četvrtak oko 15.30 sati, obaviještena je III PU da je u auto servisu Mini servis, ulica Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od više nepoznatih osoba.

Pucnjava u Nedžarićima: Tri osobe povrijeđene

Tom prilikom djejstvom iz vatrenog oružja su povrijeđeni S.A. (1987.), G.M. (1984.) i D.S. (1986.) svi nastanjeni u Sarajevu. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su im konstatovane teške tjelesne povrede.

Istog dana oko 22.30 sati, S.A., G.M. i D.S. su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.  Prilikom pregleda kod G.M. je pronađen pištolj marke Beretta kalibra 6,35 milimetara sa okvirom i šest metaka istog kalibra.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za S.A. raspisana potraga Općinskog suda u Sarajevu, zbog počinjenog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Uhapšeni su zadržani na liječenju u KCUS u Sarajevu, gdje ih obezbjeđuju policijski službenici, javlja Fena.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije