Ranili muškarca u Sarajevu: Poznat identitet osoba koje su uhapšene u Neumu

2
Radiosarajevo.ba
Ranili muškarca u Sarajevu: Poznat identitet osoba koje su uhapšene u Neumu
Foto: Radiosarajevo.ba / Pucnjava u sarajevskom naselju Šip

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo danas, 19. jula je potvrđeno da su dvojica osumnjičenih za pucnjavu na Šipu, koja se dogodila u četvrtak navečer, 18. jula, uhapšeni u Neumu.

"Na području općine Neum, jutros u 09.30 sati, uhapšeni su A.A. (1991) i S.A. (1980), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Pokušaj ubistva, dana 18. jula 2024. godine, na štetu A.R. u ulici Branilaca Šipa.

U preduzetim radnjama lociranja, pronalaska i lišenja slobode osumnjičenih, ostvarena je saradnja sa OSA BiH i MUP HNK", potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Dom naroda PSBiH usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama

Dom naroda PSBiH usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama

Kako nezvanično saznaje portal Radiosarajevo.ba uhapšeni su Almedin i Sead Abazi.

Podsjetimo, u četvrtak, 18. jula, oko 19:55 sati PU Centar je obaviještena da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja uslijed čega je muškarac A.R. (1985) iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede.

Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom na mjestu događaja pružila prvu pomoć, prebačen je na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije