Rajlovac: Poginula Arijana B, njena kći u stabilnom stanju

Radiosarajevo.ba
Rajlovac: Poginula Arijana B, njena kći u stabilnom stanju
Osmogodišnja djevojčica N. B. koja je teško povrijeđena u nesreći koja se dogodila u petak poslijepodne u Rajlovcu, a u kojoj je poginula njena majka, za sada je u stabilnom stanju.
Kako nam je potvrđeno u Kliničkom centrun Sarajevo, djevojčica je zadobila  frakture maksile i orbite (kosti oko očiju, op.a), te je nakon ukazane pomoći smještena na Kliniku za maksilofacijaln u hirurgiju.
 
Inače, do nezgode je došlo u Ulici Safeta Zajke do broja 450 na magistralnom putu M-17 u sarajevskom naselju Rajlovac- Život je tom prilikom izgubila  majka djevojčice, Arijana B. (1976) iz Vogošće, dok je sa teškim ozljedama prošao njen suprug Almir B.

Porodica se u trenutku udesa nalazili u golfu kojim je upravljao Almir, dok se na mjestu suvozača nalazila njegova supruga. Do udesa je došlo kada su se sudarili kamion scania vlasništvo kojim je upravljao M. B., citroen  koji je vozio M. A. i golf. Očevici su nakon udesa ispričali da je golf u potpunosti smrksan. 
Ekipa Hitne pomoći koja je prva stigla na mjesto udesa sa po život opasnim ozljedama je u bolnicu Koševo transportirala Arijanu. Međutim, po prijemu u bolnicu, ubrzo je preminula od zadobijenih povreda, iako su je ljekari pokušali reanimirati
Na mjestu udesa u Rajlovcu su bili i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevskog kantona koji su izvlačili vozača golfa Almira B, koji je kako kažu očevidci,bio zarobljen u smrkskanom vozilu. Nakon izvlačenja, on je sa po život opasnim ozljedama prevezen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ sa frakturama bedrene kosti, zdjelice i povredama glave, gdje je odmah operisan.
 
Na mjestu događaja je obavljen uviđaj, a uzroci nezgode bi trebali biti poznati po okončanju vještačenja vozila i ostalih istražnih radnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije