Racija u Blažuju: Otkriveno 30 neevidentiranih migranata, oduzeto oružje

3
Radiosarajevo.ba
Racija u Blažuju: Otkriveno 30 neevidentiranih migranata, oduzeto oružje
Foto: Služba za poslove sa strancima / Racija u Privremenom prihvatnom centra Blažuj

Po naredbi Tužilaštva BiH zajedničkom operativnom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima, Državne agencije za istrage i zaštitu, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u ranim jutarnjim časovima u četvrtak, 8. augusta, izvršen je pretres objekata u Prihvremenom prihvatnom centru "Blažuj", kojom prilikom su kontrolisana 1082 migranta.

Tom prilikom je pronađeno 30 migranata koji će biti predmetom daljeg rada pripadnika Službe za poslove sa strancima, od kojih će neki biti smješteni u Imigracioni centar.

Takođe, ovom akcijom je kod migranata pronađena određena količina hladnog oružja koje je služilo migrantima za međusobni obračun i isto je oduzeto.

Petak navečer u Sarajevu: Topla ljetna noć i živopisna atmosfera na ulicama grada

Petak navečer u Sarajevu: Topla ljetna noć i živopisna atmosfera na ulicama grada

Ovakve i slične zajedničke operativne akcije će se u narednom periodu kontinuirano sprovoditi i na drugim lokacijama u BiH, a sve u cilju pronalaska migranata koji mogu predstavljati prijetnju bezbjednosti građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije