Putem telefona danima uznemiravao građane: Prijetio da će ih ubiti i zapaliti im kuću

0
Radiosarajevo.ba
Putem telefona danima uznemiravao građane: Prijetio da će ih ubiti i zapaliti im kuću
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Za Dragana Plavšića (48) iz Čelinca, osumnjičenog da je danima telefonski i lično više osoba prijetio da će ih ubiti i zapaliti im kuću, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka zatražio je pritvor.

Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajući tužilac stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Kotor Varoši, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Osumnjičeno lice je od 22. do 30. aprila, putem mobilnog telefona i lično, ugrozio sigurnost više lica sa područja Čelinca, na način da je uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njihov život i tijelo, te da će zapaliti njihovu imovinu", navode iz Tužilaštva.

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga postojanja naročitih okolnosti, koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni učiniti krivično djelo kojim prijeti shodno člana 197. tačka v. Zakona o krivičnom postupku RS. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kotor Varoši.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije