Puškom ranio vlasnika kafića, sin ga pokušao spriječiti

S. Dž.
Puškom ranio vlasnika kafića, sin ga pokušao spriječiti
U Bihaću je prethodne noći bilo burno.

Ispred ugostiteljskog objekta 'RR' u Ulici dr. Irfan Ljubijankić upucan je vlasnik M. M, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Šiljedić Ale, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Naime, oko 20:35 sati vlasnik je prijavio policiji probleme sa gostom M. D. (1962) koji je imao verbalni sukob sa drugim gostom u ugostiteljskom objektu. Nakon sukoba, M. D. je otišao kući po pušku i vratio se pred objekat sa namjerom da ubije gosta sa kojim se svađao.

Ispred samog objekta suprostavio mu se vlasnik kafića koji mu nije dozvolio da uđe u objekat, nakon čega je M. D. izvukao pušku iza pojasa i uperio je u vlasnika M. M.

Sa napadačem je bio njegov sin koji je u tom trenutku povukao oca za ruku, usljed čega je M. D. pristinuo obarač i ranio vlasnika restorana.

Vlasnik restorana zadobio je lakše tjelesne povrede, odnosno povredu potkoljenice lijeve noge, a i samom napadaču konstatirane su lakše tjelesne povrede, vjerovatno usljed samoodbrane vlasnika.

Policija je lišila slobode M. D, čiji je napad Tužilaštvo USK okarakteriziralo kao pokušaj ubistva.

Istraga o ovom slučaju je u toku, a napadač je zadržan u policiji na kriminalističkoj obradi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije