! / Punica uzela zetovu bankovnu karticu i ukrala 16.800 maraka

17. 07. 2019. u 16:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 398

Policijski službenici Policijske stanice Milići podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica Adnana J. (32) i Feride H. (64) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

"Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza policijski službenici PS Milići su identifikovali A. J. i F. H. koji se terete su od 18. januara do 27. maja ove godine, uz pomoć bankovne kartice oštećenog, u više navrata sa njegovog bankovnog računa izvršili podizanje novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 16.800 KM, za koji iznos je nastupila materijalna šteta oštećenom", saopćeno je iz zvorničke policije.

Kako saznajemo, Ferida je punica oštećenom, koji joj je, po odlasku u inostranstvo ostavio svoju bankovnu karticu u slučaju da joj zatreba.

Ona je svom rođaku Adnanu u nekoliko navrata davala karticu kako bi joj podizao novac, koji je ona potom davala trećoj osobi. Kada je primjetio da mu na računu nema 16.800 KM oštećeni je otišao u policiju i sve prijavio.

Kome je i zbog čega dala pomenutu sumu novca bit će utvrđeno tokom istrage.

NEMA KOMENTARA