Pucnjava u Sarajevu, uhapšene dvije osobe

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Sarajevu, uhapšene dvije osobe

Senad Halilović (48) i Adnan Lukovac (29), obojica iz Sarajeva, uhapšeni su zbog pucnjave koja se u utorak dogodila u ulici Alibega Firdusa u sarajevskom naselju Švrakino. Na svu sreću, povrijeđenih nije bilo.

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, cijeli slučaj prijavio je Adem Čorbo došavši u službene prostorije Treće policijske uprave. On je ispričao policijskim službenicima da je na njega pucano dok je vozio svoj automobil Renault clio navedenom ulicom. On je također kazao kako je pucano iz drugog automobila odnosno crnog Mitcubishia te pokazao policiji oštećenja koja su nastala na njegovom automobilu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju pucnjave, sat vremena kasnije napadači na Čorbu su identificirani i uhapšeni, a kod njih je i pronađeno oružje kojim je počinjeno krivična djelo izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari.

Halilović i Lukovac su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode sarajevskog MUP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije