Pucnjava u Sarajevu: Otkriveno ko je pucao, policija intenzivno traga za njim

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Sarajevu: Otkriveno ko je pucao, policija intenzivno traga za njim
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jučer, 26. decembra, u 13.35 Treća Policijska uprava u Sarajevu je obaviještena da je u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica.

"Izlaskom na lice mjesta, pronađeno je povrijeđeno lice K.H., rođen 1981. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju", navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz informaciju da je odmah obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije, a iz MUP-a dodaju:

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem izvršiocu, a radi se o licu H.H., iz Sarajeva, te intenzivno rade na pronalasku istog."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije