Pucnjava u Gradačcu: Dvojica muškaraca napala zaštitara, on upucao jednog od njih

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Gradačcu: Dvojica muškaraca napala zaštitara, on upucao jednog od njih
Foto: MUP TK / MUP TK / Ilustracija

U sinoćnjoj pucnjavi koja se dogodila oko 22:35 sati u Gradačcu ranjena je jedna osoba.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić ranjen je zaštitar. 

"Bila je upotreba vatrenog oružja. Sinoć 14. juna oko 22:35 sati Policijskoj stanici Gradačac prijavio je Z.B. (1960) godište iz Gradačca, inače zaštitar da su ga fizički napali A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrijebio vatreno oružje prema A.Š. kojeg je tom prilikom povrijedio", rekla je Adnana Sprečić.

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Odmah po prijavi, na mjesto događaja su upućeni policijski službenici PS Gradačac, hitna pomoći i doma zdravlja Gradačac, a povrijeđeni je prevezen na UKC Tuzla gdje mu je ukazana medicinska pomoć. Konstatovane su mu teške tjelesne povrede.

I zaštitar Z.B. je upućen na UKC Tuzla jer je i on zadobio određene vrste povreda.

"On je odbio liječenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mjesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predato vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima", rekla je Sprečić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije