Pucnjava u BiH: Kućepazitelj ranio provalnika iz puške

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u BiH: Kućepazitelj ranio provalnika iz puške
Foto: Radio Mrežnica / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijskoj stanici Derventa, rano jutros - pet minuta poslije ponoći, prijavljeno je da je lice inicijala L.I., u mjestu Polje, područje opštine Derventa, uočilo nepoznato lice prilikom provale u kuću vlasništvo njegovog brata, te da je isto pokušalo zadržati na licu mjesta do dolaska policije.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa koji su na licu mjesta zatekli lice inicijala L.M. i uočili tragove krvi.

Kako su saopćili, došli su do saznanja da je navedeno lice pucalo iz vatrenog oružja (puška) u pravcu provalnika.

Patrola policije Policijske stanice Derventa u naposrednoj blizini mjesta događaja, uočila je nepoznato lice koje je imalo prostrijelnu ranu u predjelu noge. Navedenom licu je neposredno nakon navedenog ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Derventa odakle je isto prevezeno u dobojsku bolnicu.

Takođe, pronađeni su i predmeti koje je nepoznato lice pokušalo otuđiti.

U toku je rad na identifikaciji lica.

Lice inicijala L.I. je lišeno slobode i kod istog je pronađena i oduzeta puška. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Doboj pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije