Policijska stanica Bijeljina: Otkriven napadač na Atik džamiju

0
Radiosarajevo.ba
Policijska stanica Bijeljina: Otkriven napadač na Atik džamiju
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe strvari", napada na Atik džamiju u Bijeljini, policijski službenici Policijske stanice Bijeljina otkrili su izvršioca krivičnog djela.

Naime, utvrđeno je, da je izvršilac krivičnog djela maloljetno lice iz Bijeljine, koje je u noći s 10. na 11. oktobar 2020. godine razbilo jedan prozor na vjerskom objektu Atik džamije, kao i jedan prozor na pomoćnom objektu.

Prema 16-godišnjem maloljetniku postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Protiv maloljetnog lica biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

Podsjetimo, Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, osudio je ovaj događaj, navodeći da se, nakon dužeg vremena, dogodio napad na vjerski objekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije