Provalivši u kuću komšije aktivirao postavljenu bombu

Radiosarajevo.ba
Provalivši u kuću komšije aktivirao postavljenu bombu

Dvadesetogodišnji Radislav Momčičević iz sela Želeća kod Žepča, sinoć oko 21 sat, teže je povrijeđen od detonacije bombe, kada je pokušao nasilno ući u kuću Albina Skopljaka, komšije iz istog sela.

Kriminalistički tehničari Policijske stanice Žepče obavljaju uviđaj na licu mjesta i još uvijek tragaju za Albinom Skopljakom koji je rijetko boravio u kući koju je od provalnih krađa samoinicijativno zaštitio postavljanjem bombe.

"Čuli smo smo prasak eksplozije, ali pošto je kuća malo izdvojena iz sela, nismo bili sigurni odakle eksplozija dolazi. Vjerovatno je zatvoren prostor i udaljenost kuće doprinijela da se eksplozija ne čuje jako", kažu mještani Želeće.

Momčičević je aktivirao eksplozivnu napravu kada je nasilno pokušao ući u kuću i poslije ranjavanja uspio doći do sopstvene kuće koja je udaljena oko dva kilometra od mjesta događaja.

Pred vratima kuće se onesvijestio, a roditelji su odmah obavijestili Hitnu pomoć u Žepču, čijim vozilom je prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Ljekari su konstatirali teže povrede i brojne gelere u tijelu, a Momčičević je van životne opasnosti i stabilnog zdravstvenog stanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije