Protest radnika prekinula tuča novinara i direktora kompanije

Radiosarajevo.ba
Protest radnika prekinula tuča novinara i direktora kompanije

 Radnice „Imex International“, njih pedesetak okupile su se ponovo juče ujutro ispred prodajnog objekta ovog tekstilnog preduzeća u Mokrim Dolovima kod Trebinja. Radnice su i ovaj put tražile isplatu dvije zarađena plate i dva topla obroka, piše Avaz.

Za razliku od prošlog puta kada su prostorije bile zaključane, ovaj put radnice je sečakao predstavnik vlasnika Nikola Rakić.

Prema riječima radnica ušle su u prostorije da zamjenika direktora pitaju za zarađene plate, a on im je kao i obično davao lažna obećanja.

"Kada smo ušli u upravu preduzeća Nino Rakić, je počeo da priča priču kao i uvijek, biće plata i ja imam obećanje od poslodavca da će plata biti danas, i u tom razgovoru sa nama Nebojša Vukanović je pošao na vrata da snima. Zatim je Nino mimo svih nas poletio i odgurnuo je Nebojšu sa vrata i udario ga. Ispala mu je kamera i naočare, i tu je došlo do guranja i tuče", kaže Slobodanka Pikić, jedna od radnica.

 "Mi smo vidjele da novinar nije kriv i da je Rakić prvi počeo,“  ispričala je Dara Spaić, takođe jedna od radnica.

 Brzom intervencijom policije spriječen je veći incident. Policija je saslušala Rakića i Vukanovića. 

Vukanović je rekao da je burno reagovao jer je branio svoj fizički integritet i dostojanstvo.

"Pokušao sam da snimim kadrove, ali me je tehnički direktor odgurnuo uz vikanje da izađem napolje. Nakon toga smo razmijenili nekoliko udaraca. Sasvim je prirodno da oni koji kuluče sirotinju budu nervozni kada ta sirotinja dođe po svoje zarađeno", istakao je Vukanović.

 Nikola Rakić je u telefonskoj izjavi rekao da je bio na svom radnom mjestu i razgovarao sa radnicama kada je novinar BN televizije ušao u prostorije.

"Rekao sam mu da ne može da snima bez dozvole u privatnom posjedu i stavio ruku na srce kako ne bi dalje ulazio, kada je došlo do incidenta", rekao je Rakić i negirao da  je Vukanoviću oborio kameru, dodavši da ga je Vukanović prvi udario. 

U  CJB Trebinje potvrđeno nam je da je  policija zaprimila prijavu u vezi sukoba novinara Nebojše Vukaonovića i predstavnika „Imex International“, Nikole Rakića, ali da nema elemenata krivičnog gonjenja.

"U toku je rad po prijavi i dokumentovanje ovog djela. Obavješten je i Okružni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, tako da će najvjerovatnije biti prekršajna odgovornost", rekla je Rajna Parežanin potparol CJB Trebinje. 

Radnice su novo okupljanje najavile za srijedu u 9.00 čassova, ukliko im ne budu isplaćene zarađene plate i topli obrok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije