Proširena istraga u vezi sa svirepim ubistvom u Kozarcima

Radiosarajevo.ba
Proširena istraga u vezi sa svirepim ubistvom u Kozarcima

Nakon što su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uspješno ušli u trag osobama koja se mogu dovesti u vezu sa svirepim ubistvom Ramiza Smrike (1962.) 19. novembra prošle godine u Kozarcima, desetak kilometara od Zenice, istraga je proširena na nove lokacije na gradskom području.

Pripadnici ronilačke ekipe Jedinice za specijalne namjene policije MUP-a ZDK tokom dana su na lokalitetu saobraćajne petlje magistralnog puta M-17, u naselju Blatuša, tragali za opremom i oružjem, koji su najvjerovatnije bili upotrijebljeni u izvršenju ovog ubistva. Tri ronilačka policijska tima su, uz logističku ekipu, neprekidno se smjenjivala u mutnoj vodi tokom pretrage riječnog dna.

Poslije nekoliko sati upornog traganja podvodne istražne policijske aktivnosti su prekinute jer nisu dale rezultata, pa će ronilački timovi nastaviti sa traganjima u narednih nekoliko dana, a drugi timovi će istraživati na policiji naknadno poznatim lokalitetima, javlja Fena.

Vezano za ovo ubistvo pripadnici policije su, kao što je poznato u četvrtak, priveli i privremeno zadržali dvije osobe S.M., rođenog 1992. i A. J., rođenog 1990, oba iz Zenice, zbog osnova sumnje da su sudjelovali u izvršenju krivičnog djela ubistva. Osumnjičeni su uhapšeni tokom izvršenja naloga Općinskog suda Zenica za pretres kuća i stambenih objekata na više lokacija na području općine Zenica.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su nakon poduzetih operativnih mjera i aktivnosti došli do saznanja da se još jedna osoba može dovesti u vezi sa ovim krivičnim djelom. Radi se o S.Š., rođenom 1987, iz Zenice, koji još nije pronađen i za njim se traga, ali se pretpostavlja da je otputovao u inostranstvo i za sada je nedostupan bh. policijskim organima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije