Tragedija u BiH: Pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u BiH: Pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo
Foto: FUCZ / Potraga za muškarcem

Beživotno tijelo 85-godišnjeg Save Borojevića iz Donje Dubice kod Odžaka u vodi su uočili pripadnici deminerskog tima Federalne uprave civilne zaštite iz Orašja koji su radili na deminerskom zadatku na lokaciji Zorice u općini Odžak.

Potraga je trajala deset dana a, po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Općine Odžak, pripadnici FUCZ u potragu su se uključili 5. maja ove godine.

Četiri vodiča sa tri potražna psa i potrebnom opremom koji su dio specijalizirane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), jučer (5. maj) su se uputili u potragu za nestalim muškarcem iz Donje Dubice u Općini Odžak.

Potraga koja je trajala deset dana i u koju su bili uključene policijske patrole, povjerenici civilne zaštite, lovci, ribolovci i porodica nestalog, nije dala rezultate te su se po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Općine Odžak, u kome su traženi psi tragači, uključili i pripadnici FUCZ.

Beživotno tijelo Borojevića u rijeci Savi uočili su pripadnici deminerskog tima FUCZ iz Orašja koji su radili na zadatku deminiranja na lokaciji Zorice u općini Odžak, i to 3,5 kilometra od Donjih Dubica gdje je nestali Borojević bio nastanjen.

Vođa deminerskog tima odmah je obavijestio rukovodioca potrage koji se sa potražnim timom uputio na lokaciju gdje se pristupilo izvlačenju tijela.

Nestanak Save Borojevića prijavljen je PU Odžak 25. aprila 2021. godine kada je biciklom otišao od kuće u nepoznatom pravcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije