Pronađeno tijelo mladića (22), GSS objavio kako je izgledala potraga

0
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo mladića (22), GSS objavio kako je izgledala potraga
Foto: GSS FBiH / Potraga okončana pronalaskom tijela

Tijelo 22-godišnjeg vozača A.K. koji je prije nekoliko dana automobilom sletio u rijeku Vrbas danas je pronađeno, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba.

Tijelo je, kako je za naš portal izjavio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SBK Hasan Hodžić, pronađeno jedan kilometar nizvodno od mjesta na kojem je došlo do tragičnog udesa. 

Podsjetimo, na magistralnom putu M-16 Jajce - Banja Luka 24. decembra ove godine, 45 minuta nakon ponoći, došlo je do slijetanja vozila u rijeku Vrbas.
Sve se odigralo u neposrednoj blizini tunela Tuk.

Brojni spasitelji GSS-a učestvovali su u ovoj potrazi, a i oni su potvrdili da je nakon dvodnevne potrage za vozačem, koji je vozilom sletilo u rijeku Vrbas, pronađeno tijelo.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Neposredno nakon nesreće koja se dogodila 45 minuta iza ponoći 25.12., vozilo je locirano i izvučeno uz koordinaciju MUP-a SBK i Gorske službe spašavanja stanica Jajce.

Nakon toga je uslijedila potraga za vozačem koji nije pronađen u vozilu", otkrivaju iz GSS-a 

U akciji je učestvovalo više od 30 spasioca Gorske službe spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine, uključujući stanice Jajce, Visoko, Sarajevo, Zenica i Zavidovići. 

Pored toga, desetak policajaca je bilo na terenu i radilo sa spasiocima GSS FBiH.

Nakon izvlačenja tijela, dalje procedure i uviđaj preuzeo je MUP SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije