Pronađeno tijelo Banjalučanina koji je nestao 16. februara

Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo Banjalučanina koji je nestao 16. februara

Beživotno tijelo Velimira Gatarića (38) iz Banje Luke, čiji je nestanak prijavljen policiji 16. februara, pronađeno je danas oko 13.30 sati u banjalučkom naselju Ponir, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka Marija Markanović.

Precizirala je da je izvršenim policijskim uviđajem, u prisustvu mrtvozorika, utvrđeno da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Nezvanično, Gatarić je izvršio samoubistvo.

Za Gatarićem su proteklih dana tragali pripadnici policije, Gorske službe spašavanja Banja Luka, rodbina, kao i lokalno stanovništvo.

Međutim, bilo je malo novih saznanja o nestalom, a dijelom su i vremenske prilike otežavale okolnosti u kojima se potraga odvija jer je, uz maglu, i  kiša neprekidno padala 18. februara.

Nestanak Gatarića, profesora srpskog jezika i književnosti i bibliotekara u Ekonomskoj školi u Banjoj Luci, prijavljen je CJB Banja Luka 16. februara, oko 17.30 sati.

Prema podacima njegove porodice, Velimir Gatarić je tog dana na sebi imao crni sako i sivi džamper, a kamere osiguranja su zabilježile da je sa sobom nosio i žutu kesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije