Pronađena laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje

Fena
Pronađena laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje
/ CJB Doboj
Policija u Doboju pronašla je jučer laboratoriju za vještački uzgoj indijske konoplje, za šta je osumnjičen D.M., koji je lišen slobode.

Tokom pretresa devastirane kuće koju je D.M. ranije koristio za stanovanje pronađeno je sedam plastičnih saksija s tragovima sasušene biljne materije koja po svom izgledu i karakteristikama asocira na listove indijske konoplje, kao i jedna plastična saksija sa zasađenom stabljikom indijske konoplje visine 76 cm.

U istoj prostoriji koja je prilagođena za vještački uzgoj indijske konoplje pronađeni su hemijski preparati za prehranjivanje biljaka, kao i drugi predmeti za koje se sumnja su korišteni za vještački uzgoj indijske konoplje.

Tokom pretresa je utvrđeno da je D.M. vršio krađu električne energije samovoljnim priključkom objekta na elektro-mrežu, mimo mjernog uređaja, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Prilikom pretresa kuće koju D.M. koristi za stanovanje pronađena je i oduzeta jedna vojnička puška.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, D.M. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu.

Po dokumentovanju predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo krađa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije