Pronađen vozač Golfa 7 koji je pobjegao nakon nesreće u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Pronađen vozač Golfa 7 koji je pobjegao nakon nesreće u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identifikovali su vozača Golfa 7 koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 21.10 sati dogodila u ulici Bulevar Meše Selimovića, sarajevska općina Novi Grad.

Riječ je o A. Ć. (25) iz Sarajeva, koji je pronađen jutros u devet sati. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, 25-godišnjak će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

On se sumnjiči da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u nezgodi i ugrožavanje javnog prometa.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Iz MUP-a KS su naveli da je Golf, tada nepoznatih registarskih oznaka i crne boje, udario u lijevu stranu Kia Sportage, kojim je upravljao E. I. (21) iz Sarajeva, usljed čega je njegovo vozilo skrenulo u desnu stranu udarilo u stablo drveta.

Nesavjesni vozač Golfa je pobjegao. U nesreći teško je povrijeđen vozač E. I. Ljekarska pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Lakše povrede je zadobio putnik iz vozila Kia - dijete rođeno 2014.godine u Sarajevu, koje je nakon ukazane ljakarske pomoći pušteno na kućno liječenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije