Pronađen kokain, uhapšene dvije osobe zbog trgovine ljudima

Anadolija
 Pronađen kokain, uhapšene dvije osobe zbog trgovine ljudima
Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su zaplijenili kokain i uhapsili dvije osobe koje se terete za trgovinu ljudima, poresku utaju i šumsku krađu.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH jučer su na području Čapljine oduzeli pola grama kokaina od osobe inicijala D.V. (1975.), državljanina Republike Hrvatske.

Kokain je pronađen tokom granične kontrole pomenute osobe i putničkog motornog vozila Fiat, hrvatskih nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Čapljine.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona prema čijem će nalogu protiv D.V. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Jučer su službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili osobu inicijala S.M. (1978.) državljanina BiH i Republike Srbije.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo za unutrašnje poslove Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnih djela „trgovina ljudima“ i „poreska utaja“.

S.M je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beograda. Osoba je predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Također, na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje pri ulasku u BiH službenici Jedinice granične policije Orašje lišili su slobode Đ.M. (1960.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „šumska krađa“.

Državljanin BiH danas je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije