Produžen pritvor uhapšenim u akciji "Treska" za dva mjeseca

E. H.
Produžen pritvor uhapšenim u akciji "Treska" za dva mjeseca
Radiosarajevo.ba / Akcija "Treska"
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud Sarajevo donio je odluku o produženju pritvora za dva mjeseca osobama uhapšenim u akciji Treska.

Riječ je o 13 osoba koje se sumnjiče za neovlaštenju proizvodnju i prodaju opojnih droga, a koje su uhapšene prije mjesec dana u Sarajevu, te će sada još dva mjeseca provesti u pritvoru, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Svim ovim osobama pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela. Pritvor im je određen do 15. decembra ili nove odluke Kantonalnog suda Sarajevo.

Podsjećamo, riječ je o Mirzi Tantuli (1991), Vedranu Janjiću (1989), Ameru Muratoviću (1997), Vedadu Višnjiću (1991), Mireli Batuši (1988), Dini Hasetu (1995), Edinu Mekiću (1980), Adisu Bučanu (1983), Elviru Podrugu (1974), Senadu Pendeku (1988) i Hajri Beganoviću (1964), dok je uhapšenoj Elviri Tahirović određen kućni pritvor jer je majka jednomjesečne bebe.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizirane grupe nabavljali, prepakivali i prodavali kanabis i speed. Tantula se sumnjiči da je bio vođa ove grupe te da je on nabavljao opojne droge i uz pomoć ostalih osumnjičenih prodavao.

S nevjenčanom suprugom Elvirom je navodno čuvao i prepakivao drogu za prodaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije